keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Matkavinkit osa 1 - Freedom beach, Phuket, Thaimaa

Freedom beach on yksi Phuketin helmistä. Tämä upea noin 300 metriä pitkä ranta sijaitsee lähellä Patong beachia, Karonin suuntaan lähdettäessä. Tämä henkeäsalpaava ranta kuuluu omiin suosikkeihini Phuketissa asuessani. Nimi freedom beach on saanut vaikutteita siitä, että ennen ranta oli tunnettu hippien hengailumesta, jossa soitettiin kitaraa ja nautittiin erilaisia nautintoaineita. Nykyään hippejä ei rannalla juurikaan näy vaan enimmäkseen turisteja köllimästä hienolla valkoisella rantahiekalla häikäisevän kirkkaan veden vierellä.

Freedom beach ilta auringon valossa

Pitkähäntä vene parkeerattuna rannalle

Miten mennä? 

Rannalle pääsee kahdella eri tavalla. Ensimmäinen tapa on huomattavasti helpompi, mutta samalla myös rutkasti kalliimpi. Patongin ja Karonin rannalta voi ottaa pitkähäntäveneen, meno-paluu matka maksaa 1000-1500 bathia, hinta määrittyy melkolailla naamataulun mukaan, ikävä kyllä. Matka molemmilta rannoilta kestää vain noin 10 minuuttia, joten siihen nähden hinta on melko tyyris. Takaisin paluuaika sovitaan veneen kuljettajan kanssa, kun hän jättää teidät rannalle.


Toinen tapa päästä freedom beachille on viidakon läpi laskeutumalla. Ensin tulee ajaa Patong bayn huipulla sijaitsevalle parkkipaikalle. Isolta tieltä käännyttäessä tälle pienelle hiekkatielle vaaditaan jo kuskilta hyvää ajotaitoa, nimittäin hiekkatie on usein huonossa kunnossa ja täynnä sadevesien tekemiä syviä uria. Parkkeeraus maksaa 100 bathia, mutta muuten rannalle on vapaa pääsy. Matka alas on henkeäsalpaavan upea ja hyviä kuvaus mahdollisuuksia löytyy useita. Viidakon läpi kulkee polku, joka on paikoitellen huonossa kunnossa ja irtokiviä löytyy paljon, joten varovaisuus on suotavaa. Ylöspäin matka ei taitukkaan niin mukavasti, sillä reitti on melko vaivalloinen ja iltapäivällä viidakko on erittäin kostea ja täynnä hyttysiä. En lähtisi tätä tapaa kokeilemaan, jos sinulla on huonot polvet tai muuten huono fyysinen kunto, mutta hieno elämys tämä reitti kuitenkin on.
Taival kävi läpi viidakon

Palvelut rannalla?

Rannalta löytyy aurinkotuoleja ja varjoja, joita voi vuokrata käyttöönsä päiväksi. Lisäksi rannalla on kaksi lentiskenttää ja pienet futis maalit. Rannalla on erinomaiset snorklaus mahdollisuudet ja itse hurahdin tätä tekemään moneksi tunniksi. Aivan upeita värikkäitä kalalajeja asustelee rannan laidoilta löytyvien kallioiden seassa. Mikäli oma snorkkeli jäi hotelliin tai on vielä ostamatta, rannan koju myy myös perus snorkkelisettejä aikuisille ja lapsille. Vesiurheilumahdollisuutta rannalla ei ole, mikä tekeekin siitä ihanan rauhallisen.


Ruokailu?

Rannalta löytyy tasan yksi ravintola. Suosittelen tekemään pöytävarauksen tänne heti rannalle saavuttaessa. Pöytävarausta tehdessä tulee samalla ilmoittaa mitä ruokaa haluaisi lounaaksi nauttia. Lista on melko laaja ja sieltä löytyy perinteistä Thai ruokaa sekä myös hieman kansainvälisiä ruokia kuten voileipiä. Hinnat pyörivät 200-300 bathin alueella. Ota huomioon, että ruoka tulee tilata jo ennen kello 15.00 .
Ravintolan ohella toimii "kioski" josta voi käydä ostamassa juomia ja pientä purtavaa päivän aikana.

Sweet and sour chicken lounaaksi ja mitä mahtavimmat ruokailu näkymät

Lapsiystävällisyys?

Rannalta ei erityisesti löydy mitään virikkeitä pienille lapsille. Ranta on loivasti syvenevä ja sijaintinsa ansiosta, freedom beachilla harvemmin on isoja aaltoja, joten uimiseen ranta on lapsiystävällinen. Toki rannalle saapuminen pienemmän lapsen kanssa voi olla haastavaa.


Jos suuntaat Thaimaata kohti, suosittelen lämpimästi viettämään yhden rantapäivän täällä, sitä et tule katumaan. 
Kysymyksiä voi laittaa kommentti kenttään, vastailen parhaani mukaan :)

1 kommentti:

  1. Sun blogi vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoselta :) Innolla jään seurailemaan miten sun elämä Suomessa lähtee taas rullaamaan monen vuoden ulkomailla asumisen jälkeen. Tykkäsin myös tästä matkavinkki postaussarjasta, vaikkakin tää ei auta yhtään mun ikuiseen matkakuumeeseen, mutta ei se toisaalta mitään! Nää kuvat etenkin on ihania ja haaveilen vain, että joskus vielä pääsen myös näkemään tällaisia maisemia :)

    VastaaPoista