lauantai 9. helmikuuta 2019

Matkavinkit osa 2 - Lago Martianez, Puerto de la Cruz, Teneriffa


Palasin muutama viikko sitten takaisin lomaltani Teneriffalta ja siellä eräisiin parhaisiin kokemuksiini sisältyy tämä upea merivesiallasalue Puerto de la Cruzissa. Tämä oli mulle täysin uusi tuttavuus, vaikka olenkin Teneriffalla aikaisemmin asunut.

Merivesialtailla on huikeat näkymät, itse altaat ovat hyvin kauniita ja rakennettu puutarhamaiseen ympäristöön, lisäksi altailta on myös huikea merinäköala ja selkeinä päivinä saattaa nähdä myös tulivuori Teiden.

Lago Martianezin on suunnitellut tunnettu Lanzarotelainen arkkitehti Cezar Manrique 1970-luvun puolivälissä. Koska Puerto de la Cruzin rannat eivät ole Teneriffan parhaita, tämä viihdekeskus toimii hyvin, jos haluaa viettää aikaa veden äärellä ja ottaa aurinkoa. Näin talvi aikaan vesi oli melkoisen kylmää, mutta kyllä rohkeita uimareita silti löytyi.


Miten ja missä?

Lago Martianez sijaitsee Teneriffan pohjoisosassa, Puerto de la Cruzissa. Itse lähdin autolla matkaan Costa Adejesta/Las Americaksesta ja navigaattori näytti 1h 15min, ihan sama olisiko mennyt saaren länsi rannikkoa pitkin vai ottanut moottoritien Santa Cruzin kautta. Me valitsimme läntisemmän reitin, joka oli kaunis. Matkan aikana näimme vuoristoa ja idyylisiä pikkukyliä, jossa myös pysähdyimme aamupalalle.

Puerto de la Cruzissa oli melko haasteellista löytää parkkipaikkaa, ainakaan rannan lähdettyviltä. Me päädyimme parkkeeraamaan ostoskeskukseen ja noin 5 tunnin parkki maksoi yli 9 euroa.


Hinta?

Sisäänpääsy, joka sisälsi myös aurinkotuolin oli 5,50 euroa, lapsilta 2,50 euroa. Aurinkovarjo oli lisämaksusta 2,50 euroa ja porealtaan käyttö 3,00 euroa. Poreallas oli vierailumme aikana epäkunnossa ja paikallisilta saimme sellaisen kuvan, että poreallas oli usein suljettu. Myynnissä on myös 15 kerran lippuja 60 eurolla.

Aukioloajat?

Lago Martianez on auki joka päivä 10.00 -19.30. Suurin osa ihmisistä lähti kuitenkin jo joskus viiden aikaan.



Palvelut ja alue?

Alue on erittäin laaja joten sinne mahtuu paljon auringonottajia, ilman että päivää tarvitsee paistatella kylki kyljessä. Jokaiselle varmasti löytyy mieluinen paikka. Itse kaverini kanssa asetuimme pienelle saarelle, jossa saimme olla rauhassa ja ottaa kauniita kuvia. Aurinkotuoleja löytyy myös puutarhan alueelta, jos ei halua suorassa auringon paisteessa kölliä. Alueelta löytyy useita vessoja ja pukuhuoneet. Mahdollisuus myös suihkuun on altaan vierellä, mutta suihkuista tuli vain jääkylmää vettä.


Ruokailu?

Useita kioskeja ja kahvioita löytyy alueelta, sekä myös ravintola. Kioskeista voi ostaa kylmiä ja kuumia juomia sekä pientä purtavaa, kuten sipsiä ja hodareita. Me ostimme lounasta ison altaan viereltä olevasta ravintolasta. Kanaa, ranskalaisia ja salaattia, hintaa oli noin 8 euroa, annos oli reilu ja kana ihanan mehevää. Oikein hyvä lounas allaspäivään.



Lapsiystävällisyys?

Alueelta löytyy lastenallas sekä muutama muukin allas, jotka on syvyydeltään melko matalia. Koko aluetta kiertää aita, joten mereen putoamisesta tuskin on vaaraa.


Yksinkertaisuudessaan mahtava kokemus ja ensikerralla kun Teneriffalla vierailen, vietän kyllä yhden aurinko päivän täällä! 

Ihanaa kevään odotusta kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti